torstai 12. toukokuuta 2016

UIMAAN!




Ajattelin kertoa yhdestä lempiharrastuksestani nimittäin uimisesta. Tänä vuonna en ole vielä kastanut talviturkkiani järvessä tai meressä, mutta ojassa kylläkin! Juuri viime viikonloppuna löysin sellaisen kivan ojan, missä oli juuri ja juuri vettä räpiköimiseen. Isäntäni komensi minut ikäväkseni pois ja pesi minut. Parasta oli, kun käväisin vielä uudelleen kastamassa ojassa. Se oli mielestäni niin hauskaa! Litsläts kuului, kun juoksin pitkin ojaa. Oli kuuma päivä, joten veden viileys tuntui ihanalta. Isäntäni ei kyllä pitänyt pulikoimisestani, joten hän pesi minut vielä kerran. Sen jälkeen nautin auringonpaisteesta nurmikolla makoillen.

Minä aivan rakastan uimista, vesilelun noutamista vedestä, sorsien hätistämistä kaislikosta, rapakossa rellestämisestä ja mutalätäköissä pyörimistä. Jos emäntäni vain mainitseekin sanan uiminen tai uida, olen heti innoissani. Rakastan kaikkea, mikä liittyy veteen. Paitsi pesemisestä en pidä yhtään. Se on aivan kamalaa.





Käyn joka kesä uimassa monta kertaa. Kuumana kesäpäivänä vesi viilentää kivasti turkkiani. Uiminen on myös hyvää liikuntaa. Joskus menemme uiskentelemaan mereen. Silloin emäntäni vie minut Yyteriin! Oletko sinä käynyt Yyterissä? Tiesitkö, että siellä on koirille ihan oma ranta? Siellä näkee silloin tällöin myös hevosia. Hevoset ovat aika jännittäviä. Kerron joskus toiste hevoskaveristani Rapista.


 Aluksi en osannut kunnolla uida. Silloin käytin pelastusliiviä apuna. Nyt osaan jo uida hyvin, joten en tarvitse pelastusliiviä. Käytän liiviä enää ainoastaan, jos menemme veneellä.


Talvella on kurjaa, kun järvi tai meri on jäässä, eikä pääse uimaan. Silloin voi tosin käydä koirauimalassa! Se on koirille tarkoitettu uimahalli. Olen joskus käynyt uimassa sellaisessa, mutta se ei ollut niin hauskaa, koska siellä ei ollut sorsan hajuja, eikä kaislikoita, mitä syödä.

Enää muutama viikko kesälomaan! Aiotko sinä käydä uimassa kesälomalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti